Actueel

Nieuwe Energie Karavaan

Beste wijkbewoners,

Afgelopen maandag was de karavaan van de gemeente Hengelo bij de Veste om uitleg te geven over de gemeenteplannen voor zonne- en windenergie en de bijbehorende zoeklocaties. Op onze foto en het filmpje van Borne Boeit (https://tinyurl.com/46nduy62)  is ook te zien dat deze avond goed bezocht is.

Tijdens deze avond was het mogelijk om mondeling, maar ook schriftelijk een reactie te geven op de plannen van de gemeente Hengelo. In onze flyer, en eerder op onze site, hebben wij aangegeven zelf ook nog een poll te willen houden. Op dat laatste komen wij nu terug. De reden hiervoor is dat er zoveel plekken zijn waar mensen hun mening kunnen geven, dat het onoverzichtelijk kan worden als wij er daar nog weer een aan toe gaan voegen.

We hebben daarom vooralsnog besloten om overzichtelijk weer te geven op welke plek u uw mening kunt geven over de plannen van de gemeente Hengelo. Kon u niet bij de karavaan aanwezig zijn, of was u er wel maar heeft u geen reactie achtergelaten, dan kunt u dit alsnog doen op de volgende manier:

Via www.hengelo.nl Daar vindt u helemaal onderaan de pagina onder contact ‘contactformulier’  Dat kun u invullen en dan komt het op de juiste plek binnen de gemeente Hengelo terecht. Op deze plek kunt u zowel positieve reacties kwijt als ook uw zorgen uiten.

Daarnaast zijn bij ons een tweetal initiatieven onder de aandacht gebracht die wij graag met u ter informatie willen delen:

  1. www.geenwindmolensbijwoonwijken.nl/Actie_ondernemen Op deze plek kunt u de actie tegen windturbines bij woonwijken en woonhuizen in Borne en Hof van Twente steunen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, kunt u hier ook aangeven dat u voor windturbines bent. Op de site vindt u ook veel informatie over windmolens.
  2. Er is een stichting opgericht die een petitie aan het opzetten is tegen de voorgenomen zoeklocaties van de windturbines. Zodra de petitie beschikbaar is, zullen wij aangeven waar u deze kunt tekenen als u dat wilt.

We vertrouwen erop dat u uit bovenstaande opties kunt uitzoeken welke het best aansluit bij de boodschap die u wilt overbrengen. Mocht er nieuws zijn, dan houden we u uiteraard op de hoogte.