Actueel

Karavaan van de Nieuwe Energie naar Bornsche Maten

Op verzoek van de wijkraad en inwoners van de Bornsche Maten voegt de gemeente Hengelo een extra halte toe aan de Karavaan van de Nieuwe Energie.

Op maandagavond 5 juli van 17.30 tot 20.30 uur staat de karavaan in de Borsche Maten op de parkeerplaats van DeVeste.

Het college van B&W heeft energiegebieden aangewezen waar op grotere schaal zonne- en windenergie opgewekt kan worden. Het college wil nu graag weten wat Hengeloërs, maar ook de inwoners van buurgemeenten van de plannen vinden. Daarom organiseert de gemeente een aantal bijeenkomsten. De gemeente Hengelo wil naast zonne-energie op daken, parkeerplaatsen en gevels ook wind- en zonne-energie opwekken in gebieden waar dit past en op grote schaal kan.

Hengelo moet in 2030 100 GWh opwekken. Er zijn 5 zoeklocaties voor windenergie. Vier ervan liggen in Hengelo Noord in de buurt van Borne. De gemeente wil in 2030 twee windmolens realiseren.

Ook kunnen belangstellenden bij de karavaan gebruik maken van software van ROM 3D om te bekijken hoe het eruit kan komen te zien als er windmolens in hun omgeving staan. Ze kunnen schuiven met de windmolens qua hoogte en locatie en bekijken hoeveel er te zien is vanuit hun eigen omgeving.
De Karavaan heeft al in de Woolder Es en Wensink-Zuid gestaan. De volgende locaties komen nog aan de beurt:
* Woensdag 30 juni 10.00 – 12.00 uur Binnenstad Marktplein
* Woensdag 30 juni 16.00 – 20.00 uur Beckum Voor de kerk
* Maandag 5 juli 17.30 – 20.30 uur Bornsche Maten, Borne Plein De Veste
* Dinsdag 6 juli 16.00 – 20.00 uur Dalmeden/Slangenbeek Parkeerplaats voor het winkelcentrum
* Donderdag 8 juli 16.00 – 20.00 uur Hasseler Es Voor het Kulturhus

Iedereen kan zich opgeven via https://www.hengelo.nl/nieuwe-energie/Praat-mee/Aanmelden-voor-de-Karavaan-voor-de-Nieuwe-Energie.html

(opgeven in verband met de 1,5 meter coronamaatregelen)